Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Επιτέλους έβρεξε! Πρόβλεψη για την επόμενη βδομάδα.


  Μετά από μια περίοδο σχεδόν ενός μήνα χωρίς βροχή, την Πέμπτη 21 Μαΐου έπεσαν πάνω από 45mm νερού στην Πρώτη αλλά και ολόκληρη την περιοχή μας, αναπληρώνοντας την βροχή που μας έλειπε! Αυτό σημαίνει 45 λίτρα το τετραγωνικό μέτρο ή 45 τόνους νερού ανά στρέμμα! Η θερμοκρασία έπεσε σημαντικά και ξαναβγήκαν οι ζακέτες όπως είχα ξαναπεί και θα χρειαστούν και την επόμενη βδομάδα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. 

  
    Άστατος λοιπόν προβλέπεται ο καιρός στην Πρώτη από αύριο Δευτέρα 25 Μαΐου  2020 αλλά και για όλη την βδομάδα. Θα έχουμε δηλαδή την ανάπτυξη νεφώσεων τις θερμές ώρες της ημέρας με τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες. Το πόσο θα βρέχει ή και το πού εξαρτάται από το πόσο γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα και φυσικά από την τύχη! Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες γενικά διευθύνσεις και θα έχει σχετική δροσούλα για την εποχή. Μάλιστα την Τρίτη- Τετάρτη θα κάνει αρκετή ψύχρα. 

   Για αύριο Δευτέρα 25 του μηνός, προβλέπονται νεφώσεις που θα αρχίσουν να πυκνώνουν από τα βόρεια με παροδικές βροχές. Από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες που θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι από βορειανατολικές διευθύνσεις και η θερμοκρασία από 9° μέχρι 21° αργά το μεσημέρι. Το ρεύμα θα είναι βόρειο - βορειοδυτικό στην ανώτερη ατμόσφαιρα και έτσι θα κινούνται οι μπόρες. 

  Την Τρίτη 26 Μαΐου η αστάθεια θα είναι εντονότερη και οι βροχές περισσότερες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις και η θερμοκρασία σε πτώση από 9° το πρωί μέχρι το πολύ 17° το μεσημέρι. Το ρεύμα στην ανώτερη ατμόσφαιρα από Δυτικές - Νοτιοδυτικές διευθύνσεις. 

  Τέλος και για την Τετάρτη 27 του μηνός ο καιρός θα παραμείνει άστατος με παροδικές μπόρες ή και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας.Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις και η θερμοκρασία από 10° μέχρι 19° το πολύ. Οι πιθανότητες για καταιγίδες είναι αυξημένες και το ρεύμα θα είναι από βορειοανατολική διεύθυνση, οπότε υπάρχει πιθανότητα και για χαλάζι αλλά και ισχυρούς τοπικά ανέμους. 

   Από ότι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, έτσι θα κυλήσουν και οι επόμενες μέρες της βδομάδας μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου